Jeg er stor fan at risotto. Egentlig en ret simpel ret med masser af smag og muligheder. Her er den lavet med basilikum kylling:)

Basilikum Kylling
4 stk kyllingbryst

50 g friske basilikum blade (ca. 2 planter)

0,5 dl olivenolie

1 spsk hvidvinseddike

salt + peber
– Kom alle ingredienser – undtagen kyllingebryst – i en blender, og blend til du har en marinade.

– Skær dybe riller i oversiden af kyllingebrysterne med ca. 1-2 cm mellemrum

– Lig kyllingbryst i en flad skål og fordel marinaden over dem. brug fingrene, en pensel eller andet til at få marinaden godt ned i rillerne

– Dæk skålen med låg eller husholdningsfilm, og lad det marinere i køleskabe i minimum 2 timer. Gerne mere

– Når kylliigebrysterne er marineret færdig, så skal de steges eller grilles på begge sider indtil de er gennemstegte

– Skær skiver at det færdigestegte kød inden det serveres

Risotto med Karl Johan Svampe

25 g tørrede Karl Johan svampe

3 dl vand

350 g risotto ris

1,5 liter kylligebouillon

2 skalotteløg

0,5 dl olivenolie

2 dl hvidvin

– Varm de 3 dl vand op til kogepunktet, og hæld det over de tørrede svampe i en lille skål, og lad det trække i ca. 30 min
– Når svampene har trukket færdig, tages de op af vandet og snitte i små stykker. (Vandet gemmes)

– Bouillon varmes op til kogepunktet og vandet fra svampene hældes i, og varmes med op

– Snit skalotteløg i små tern

– Varm olien op i en sauterpande, og steg løg og svampe kort

– Tilsæt ris og rør godt rundt til der er olie på alle risene og det hele er blandet godt.

– Tilsæt vin og lad det koge næsten helt ind ved høj varme

– Tilsæt nu 1 dl bouillon og lad koge ind, og gentag dette indtil alt boullion er brugt. Det vil tage ca. 20 min

– Når det sidste bouillon er tilsat og det er kogt ind til risottoen har den rigtige cremede konsistens, så tages den af varmen, og er klar til servering.

Velbekomme👌🏻