Jeg er stor fan at risotto. Egentlig en ret simpel ret med masser af smag og muligheder. Her er den lavet med basilikum kylling:)
Basilikum Kylling
4 stk kyllingbryst
50 g friske basilikum blade (ca. 2 planter)
0,5 dl olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
salt + peber
– Kom alle ingredienser – undtagen kyllingebryst – i en blender, og blend til du har en marinade.
– Skær dybe riller i oversiden af kyllingebrysterne med ca. 1-2 cm mellemrum
– Lig kyllingbryst i en flad skål og fordel marinaden over dem. brug fingrene, en pensel eller andet til at få marinaden godt ned i rillerne
– Dæk skålen med låg eller husholdningsfilm, og lad det marinere i køleskabe i minimum 2 timer. Gerne mere
– Når kylliigebrysterne er marineret færdig, så skal de steges eller grilles på begge sider indtil de er gennemstegte
– Skær skiver at det færdigestegte kød inden det serveres
Risotto med Karl Johan Svampe
25 g tørrede Karl Johan svampe
3 dl vand
350 g risotto ris
1,5 liter kylligebouillon
2 skalotteløg
0,5 dl olivenolie
2 dl hvidvin
– Varm de 3 dl vand op til kogepunktet, og hæld det over de tørrede svampe i en lille skål, og lad det trække i ca. 30 min
– Når svampene har trukket færdig, tages de op af vandet og snitte i små stykker. (Vandet gemmes)
– Bouillon varmes op til kogepunktet og vandet fra svampene hældes i, og varmes med op
– Snit skalotteløg i små tern
– Varm olien op i en sauterpande, og steg løg og svampe kort
– Tilsæt ris og rør godt rundt til der er olie på alle risene og det hele er blandet godt.
– Tilsæt vin og lad det koge næsten helt ind ved høj varme
– Tilsæt nu 1 dl bouillon og lad koge ind, og gentag dette indtil alt boullion er brugt. Det vil tage ca. 20 min
– Når det sidste bouillon er tilsat og det er kogt ind til risottoen har den rigtige cremede konsistens, så tages den af varmen, og er klar til servering.
Velbekomme👌🏻