Det bedste glutenfri surdejs brød!! Endelig er det lykkes at lave det lækreste luftigste glutenfri rugbrød. Jeg er helt tosset med det:) Det er lavet på surdej- så derfor kræver det lidt mere forberedelse end ellers MEN så kan du jo vælge altid at have en surdej klar.
Først skal surdejen laves:
2!dl boghvede
2 dl vand
1 spsk honning
Kom det i en glas krukke. Lad det stå på bordet og rør i det et par gange on dagen. Kom en klæde hen over det og ikke et tæt låg. Surdejen er klar når den “bobler”- det tager 2-3 dage efter sæson og temperatur i rummet.
Når sur dejen er klar kan du bruge den. Du kan også sætte den sidste del til at “sove” i køleskabet og tage den ud når du skal bruge den.
Nå- men det du skal bruge til 2 rugbrød er:
1 dl surdej
1 tsk kardemomme
1 tsk koriander
2 spsk salt
9 dl vand
1 dl olivenolie
120 g sesamfrø
150 g solsikkekerner
200 g boghvedemel
200 g rismel
20 g fiberhusk
100 g glutenfri havregryn
Kom alle de våde ingredienser i en røremaskine. Når det er rørt sammen komme du alle de tørre ingredienser i.
Lad det røre i 10 min.
Kom det i formene og lad det efterhæve i 2-5 timer.
Bag det ved 200 g i 1 time og 20 min